Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

България и Кипър ще си партнират в областта на земеделието и храните

България и Кипър ще си партнират в областта на земеделието и храните Автор: Фермер.БГ снимка: МЗХ България и Кипър могат да извършват обмен на научната и техническата информация и документация, обмен на стажанти, научни делегации и специалисти и провеждане на съвместни селскостопански научноизследователски програми в различни области. Това са част от темите, които бяха коментирани по време на срещата на заместник-министъра на земеделието и храните Васил Грудев с министъра на земеделието, развитието на селските райони и околната среда на Република Кипър г-н Никос Куялис в рамките на работно посещение в град Никозия, съобщиха от МЗХ.   Двамата обсъдиха задълбочаването на сътрудничеството в областта на земеделието и храните и параметрите на бъдещия меморандум между България и Кипър, който ще бъде подписан през 2016 г. Зам.-министър Грудев представи възможностите за увеличаване на реализацията на български селскостопански стоки, които биха намерили добър прием на пазара на Кипър, като: традиционни млечни и месни продукти, плодови и зеленчукови консерви, гъби, мед, вина, минерални води, тютюн и тютюневи изделия, вина, спиртни напитки и др.   В рамките на посещението зам.-министър Грудев ще посети опитна станция за изследвания в селското стопанство в гр. Ларнака и лозови масиви с винарна в гр. Лимасол.

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Read more: http://www.fermer.bg/българия-и-кипър-ще-си-партнират-в-областта-на-земеделието-и-храните-news15899.html

Коментирай

2 Коментара

Николов

Развалихте полезния сайт.Имаше ефективна рубрика Агрокалендар.Наблегнете на функционалните,практични съвети и статии.Хората не се влияят и интересуват от политически игри.

Joro

Super