Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Свилен Костов: Работна група ще работи по ново изменение на ЗСПЗЗ

Среща между представители на Българска Асоциация Биопродукти (БАБ) и заместник – министъра на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) г-н Свилен Костов се състоя в понеделник, 22 август. Повод за тази инициатива бе чл.37в, ал.2 от Закон за собствеността и ползването на земеделски земи (ЗСПЗЗ) и последното му изменение, съгласно което не могат да се правят споразумения за постоянно затревени площи (ПЗП) и трайни насаждения. Делегацията на БАБ, водена от Председателя г-жа Албена Симеонова и членовете на на сдружението, изразиха опасенията си, че подобни промени в законодателството застрашават много земеделски стопани, които не само ще бъдат лишени от субсидиране, а са изправени и пред отнемане на възможността да продължат селскостопанската си дейност.
 
Въз основа на изложените аргументи, г-н Костов предложи ново изменение на ЗСПЗЗ, като текстовете ще бъдат изготвени от работна група, в която за участие ще бъдат поканени всички заинтересовани сдружения.

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!