Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Яйцеферма в Колумбия ще произвежда ток за стопанството си от птичи тор

Най-големият колумбийски производител на яйца сподели плановете си да осигурява електрозахранване за своите стопанства, използвайки тор от собствените им пилета, съобщи Грийн Тек.
 
Incubadora Santander, която произвежда около 3,5 милиона яйца на ден от няколко птицеферми в близост до западната колумбийската провинция Каука, обяви, че е поръчала на немската дирма Weltec BioPower да изгради завод за производство на биогаз с мощност 800kW. Той ще генерира биогоривото от сух птичи тор и технологична вода от фермите.
 
Заводът за анаеробно разлагане няма да се нуждае от какъвто и да е допълнителен субстрат. Наред с електроенергията той ще произвежда и тор, подходящ за използване в терчна форма за собствените земеделски полета на компанията.
 
Изграждането на електро-генератора следва да бъде завършено в началото на 2017 г. Отделните компоненти на мини-централата, като например готова система за комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия, ще бъдат транспортирани директно до фермите през следващите месеци.
 
Колумбия има за цел да произвежда 6,5 на сто от електроенергията в своята електроразпределителна мрежа от възобновяеми източници до 2020 г.

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!