Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Еуралис представи в Добричко новаторски решения в царевица, слънчоглед и сорго (ВИДЕО)

Демо-платформата „Заедно в земеделието“ събра стотици фермери на добруджанските полета в село Безводица. Това е втората съвместна инициатива на Еуралис Семена, BASF и Оптиком. Един от лидерите на родния пазар на семена Еуралис представи пред земеделци част от портфолиото си - семена за царевица, слънчоглед и сорго.  BASF даде на земеделските производители полезни насоки за растително защитни технологии, а Оптиком демонстрира земеделска техника за по-високопроизводителна работа. 
 
 
Първото от събитията, част от инициативата „Заедно в земеделието“, се проведе в Шумен и пожъна огромен успех, а това е втората демонстрация, която водещите аграрни фирми провеждат у нас. Севдалина Георгиева, търговски мениджър в Еуралис Семена за България, разказа пред камерата на Фермер.БГ първите си впечатления след приключване на събитието:
 
„Радваме се да видим интереса на фермерите в този така важен регион в земеделието. На полето бяха представени пълната гама от хибриди на Еуралис Семена – слънчоглед, царевица и сорго. И на това поле заложихме на най-иновативните си продукти в слънчогледовите хибриди от селекцията OR Master – хибриди, които са устойчиви на най-високи раси синя китка. Този паразит в последните години го наблюдаваме във все повече и по-висока концентрация, така че за нас е необходимо, а за фермерите е много важно, ние да излезем на пазара с адекватни продукти.“
 
 
Френската компания представи различни комбинации от технологични решения за борба със синята китка на Добричките полета. Освен конвенционални решения, специалистите представиха и Клиърфийлд, както и Клиърфийлд плюс хибриди, а най-голям интерес предизвика сулфо хибридът Аркадия, който е най-новия продукт в портфолиото на Еуралис. Това, с което компанията се различава е, че предлага комплексни решения за нуждите на фермерите. Генетично устойчивите хибриди, гарантират силна защита в две направления – както по химичен, така и по генетичен път. 
 
Явор Иванов, регионален технически мениджър в Еуралис България обясни кои са топ хибридите в слънчоглед за Североизточна България.
 
"Хибридите, които аз препоръчвам за нашия район, в Североизточна България, в ранната група това е Новамис. Това е един много добър хибрид от ново поколение, генетично устойчив на синя китка от A до F. От средно ранната група нашият фаворит е Терамис, който независимо от почвено-климатичните условия през последните 2-3 години, се доказа като един лидер в своята група. Също така той е генетично устойчив на синя китка от A до F. В по-късната група спокойно фермерите могат да заложат на досега познатият в нашето портфолио Флоримис. Също така от тази година имаме и 2 клиърфилд хибрида – Генезис и Поетик. Тези хибриди не проявяват никаква фитотоксичност, борбата с плевелите е много по-добра и са гарантирани едни по-високи добиви."
 
 
И при царевица, фирмата, лидер в производството на семена, представи нови продукти, които се държат добре на добруджанските полета, а и не само. Севдалина Георгиева сподели кои са продуктите на които топ фирмата е заложила на демо-платформата при царевица.
 
"В царевицата отново тук заложихме на продуктите от Tropical Dent селекцията. От повече от 2 месеца не е валяло в този район, но хибридите, които са от тази селекционна програма показват една много добра толерантност на суша. Кочаните са оформени и озърнени. Разбира се, няма да е резултатът, който всеки иска да види, но въпреки това Метод, Галери, Кортез съм сигурна, че няма да подведат фермерите."
 
 
Други продукти, върху които специалистите от Еуралис Семена акцентираха при царевица, са Флато, който е безспорният лидер в по-късната група. Това е хибрид, който за последните 5 години, се доказа като пластичен хибрид номер едно в своята група. Друг царевичен хибрид, на който експертите обърнаха внимание, е един от най-стабилните продукти в портфолиото на компанията, а именно – Сензор. Той е добре познат на земеделците и се характеризира със своята свърхадаптивност към всички климатични условия, без това да повлиява върху качеството и добива на реколтата.
 
Освен добре познатите ни култури, традиционни за Добричко – слънчоглед и царевица, специалистите от Еуралис представиха на заинтересованите фермери страхотни резултати при сорго. Целта при залагането на тази по-нетрадиционна култура на демо-полетата бе да се изтъкнат нейните предимствата. Земеделските производители видяха, че културата в трудни години, като тази, може спокойно да се конкурира и да бъде алтернатива на царевицата, тъй като в момента, соргото е изцяло зелено, все още няма отпаднали листа, а опрашването и озърняването е пълно.
 
"Също така сме предложили на вашето внимание 6 хибрида сорго. За тези от вас, които проявяват интерес, 4 са с червено зърно, 2 са с бяло зърно. За тези от вас, които търгуват с птицевъди – бялото зърно е подходящо за храна на гълъби, за фуражни смески се полза другото сорго. Благодарение на това, че няма танини, то става за консумация. Еуралис Семена е лидер, с много висок пазарен дял при продажбата на сорго, като 85% от пазарния дял, дължим на нашите топ продукти Ализе и Аркансиел. Също така Еуралис е първата фирма, която внесе рапица и сорго на българския пазар."
 
 
За рапична кампания 2016 г. френската компания предлага на своите клиентите, закупили хибриди зимна рапица, застраховка за непоникване на семената поради липса на влага. Търговският мениджър Севдалина Георгиева обясни какви са условията на промоционалната оферта. 
 
„Предлагаме застраховка за суша. Тези фермери, които ще заложат на селекцията на Еуралис, ако семената не поникнат на есен, октомври месец, ние ще ги компенсираме с хибриди слънчоглед напролет за същите площи. Предлагаме и бонус торби към хибрида ни Акварел, който е в Клиърфийлд направление, за всеки 5 закупени торби, фермерът ще получи 1 безплатно. Акварел е сравнително нов хибрид в нашето портфолио. Хибрид, който доказа своята пластичност. Тази година в почти всички райони на България, ние жънахме резултати от 400-450 кг. Акварел показа високи и стабилни резултати, хибрид, който съм сигурна, че ще е предпочитан от фермерите.“
 
Повече информация за продуктите на Еуралис може да получите от регионалните представителства на компанията или на http://www.euralis.bg 

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!