Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Танева: Произвеждаме млечни продукти в предприятия с най-високи стандарти

Във връзка с Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) министърът на земеделието и храните Десислава Танева коментира пред журналисти, по време на откриването на фермерски пазар пред сградата на министерство, че при всички случаи фермерските пазари, отчитайки тенденциите през последните години, ще стават все по-търсени. 
 
„Фермерските пазари стават все по-често търсени и оттам все по-често срещани, включително и в България. Хубавото тук е, че те ни дават възможност да купим храна, произведена пряко от производителя и обикновено, отглеждана по екосъобразен начин", обясни Танева.
 
По думите ѝ потребителското търсене на такъв тип храни нараства най-вече в София и този интерес ще се увеличава, независимо от хода на преговорите по ТПТИ. 
 
„По отношение на това споразумение, към момента можем да кажем, че ЕС, и в частност България, като страна, трябва да отстоява и защити позицията, която е в интерес на родината ни; трябва да бъдат защитени високите стандарти за производство на храната. В ЕС има стандарти за безопасност на храните, а те са най-високите в света. Това трябва да е ясно. България е изпълнила тези изисквания т.е ние произвеждаме млечни продукти в предприятия, които са с най-високите стандарти за безопасност на храната", подчерта министърът на земеделието. 

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!