Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Агрион Финанс представя изгодни кредити и лизинг за фермери на БАТА АГРО

На есенното издание на селскостопанското изложение БАТА АГРО освен техника ще бъдат представени и кредитни продукти за фермери. Конкуренцията за привличане на земеделци сред финансиращите институции се засили с навлизането на нови дружества. Едно от тях е „Агрион Финанс”, което получи регистрация в БНБ през  месец март и вече отпуска кредити за земеделския бранш. Кредитните им продукти покриват трите основни типа финансиране – дългосрочно инвестиционно, краткосрочно оборотно и лизинг на земя.
 
„Наблюденията ни за пазара показват, че именно земеделският сектор ще бъде сред най-активните в търсенето на средства като най-често сумите са над 10 000 лв.”, посочиха от „Агрион Финанс”.  Те изтъкват като свои предимства бързината,  лесното кандидатстване, както и по-малкото документация. За разлика от другите финансови институции с кредити за земеделие, компанията не изисква подробни бизнес отчети и анализи, нито допълнителни застраховки или откриване на сметки, не събира такси и комисионни за разглеждане на документи.  
 
„Познавайки пазара отвътре, срещайки се с проблемите в сектора както от първо лице, така и от името на нашите клиенти, разработихме кредитни продукти, които да се отпускат по улеснена процедура, което ни различава от банките. Улеснението за клиента е, че не се изисква детайлен бизнес план, финансов анализ, отлична кредитна история. Освен това, нямаме такса за разглеждане, което намалява риска за кредитоискателя да направи разходи, а в крайна сметка да не е одобрен. На практика той не дължи нищо преди да е сигурен, че ще получи желаното финансиране”, разказа финансовият директор на „Агрион Финанс” Светла Боянова.
 
„Очакваме интересът към алтернативните форми на финансиране в земеделието да се запази. Малките и средните фермери също имат нужда от средства за модернизиране и разширяване на бизнеса си, а не могат да договорят преференциалните условия, които получават големите в бранша”, допълни още Боянова. 
 
Според данните на компанията в момента фермерите теглят средства за разширяване на обработваемата земя, за подобряване на конкурентноспособността, за реализиране на проекти по европейски програми, както и за покриване на ежемесечни разходи –за торове, препарати и т.н. Има и случаи на покупки на цели бизнеси в земеделието.

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!