Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Аграрната седмица през погледа на Фермер.БГ (ОБЗОР)

Фермер.БГ се завръща с информационната си емисия в края на седмицата. Всеки петък очаквайте Обзор на аграрната седмица, в който синтезирано ще бъдат подбрани всички актуални новини от бранша през изминалите 5 работни дни.
 
 
 
Преди 4.1 трябваше да бъде отворена мярка 4.3, заяви пред Фермер.БГ председателят на Националния съюз на земеделските кооперации в България
 
● ● ● 
 
 
МЗХ стартира прием на заявления по схемата за държавна помощ „Помощ под формата на отстъпка от стойността на акциза върху газьола, използван в първичното селскостопанско производство”, като документи приемат от 17 октомври до 28 октомври 2016 г. 
 
● ● ● 
 
 
Браншови организации обсъждаха въпросите и проблемите в сектора с еврокомисарят по земеделие Фил Хоган, като се дадоха препоръки и предложения.
 
● ● ● 
 
 
Утвърдените средства са в размер до 24 167 762 лева за първия транш по схемата за ПНДЖ1 и до 37 560 737 лева за целия бюджет по схемата за ПНДЖ3.
 
● ● ● 
 
 
Технологията, която ще се използва, намалява вредното влияние върху околната среда.
 
● ● ● 
 
 
Напълно са усвоени останалите 12 200 тона в рамките на Схемата на ЕС за намаляване на производството на краве мляко, което означава, че мярката за България се прекратява.
 
● ● ● 
 
 
Стратегията предвижда времеви период от петнадесет години, от 2016 до 2030 г, като следва да бъде изпълнена посредством двуетапен процес на правна и институционална реформа
 
● ● ● 
 
 
Същевременно, при пшеницата (хлебна и фуражна) и царевицата е налице леко поевтиняване, съответно с 0,4% и 0,8%.
 
● ● ● 
 
 
С влизащия в сила от 20 октомври 2016 г. Регламент ЕК постановява прилагането на коефициента за всички заявления за втория период, приети по схемата, което води до редуциране на планираните количества за намаление.
 
● ● ● 
 
 
Фермер.БГ потърси мнението на Явор Гечев по въпросите какви са проблемите с европрограмите и каква би била визията на родното земеделие след 2020 г.
 
● ● ● 
 
 
Цената на килограм масло от маточина започва от 1400 евро, твърдят земеделци.
 
● ● ● 
 
 
Останалите средства към подпомогнатите животновъди ще им бъдат изплатени през декември 2016 г.
 
● ● ● 
 
 
Проектът гласи, че в срок, определен със заповедта, земеделските стопани ще могат да подават възражения до министъра на земеделието и храните по образец чрез автоматично генериране от интернет страницата на ДФЗ.
 
 
Така завършва тази аграрна седмица. Екипът на Фермер.БГ ви пожелава прекрасни почивни дни и ползотворна работа!

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!