Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Плащат парите по СЕПП до края на месеца или в началото на февруари

В края на януари или в първите дни на февруари. Това е срокът, който Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) си е поставил, за  да бъдат изплатени средствата по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) на тези земеделски производители, които по различни причини не получиха плащането през декември. Това съобщиха от фонда за Фермер.БГ на въпрос относно кога ще се извършат тези плащания. 

 

Общо 11 332 души няма да получат плащане по СЕПП през месец декември

 

„Разплащателната агенция получи от Министерството на земеделието и храните (МЗХ) необходимите за извършване на оторизация на сумите данни от Системата за идентификация на земеделските парцели (СИЗП), включително и за специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане“, казват от фонда и добавят, че за извършването на задължителните кръстосани проверки спрямо тези данни и за извършването на калкулациите и тяхната проверка е необходимо оперативно време. 

 

Общо 11 332 души са стопаните, които не получиха плащанията си през декември и очакват това да стане в края на този месец. 
 
Както Фермер.БГ писа причината за това е, че част или цялото им стопанство попада в зона от страната, в която актуализацията на данните в Системата за идентификация на земеделските парцели не е приключила и не са били обект на проверка на място от страна на специализираната администрация на ДФЗ.
 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!