Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Търси се вариант за увеличаване на бюджета по мярка 7.2

Поради големия интерес към финансирането на общински проекти ще се търсят възможности и варианти да бъде увеличен бюджетът. Това каза заместник-министърът на земеделието и храните доц. д-р Светла Янчева по време на инициирана от нея среща, на която присъстваха заместник изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) Атидже Алиева – Вели и представители на Дирекция „Развитие на селските райони“ на Министерството за обсъждане на актуални въпроси и синхронизация на работата на двете институции.
 
Общо 925 са проектните предложения, подадени по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от ПРСР 2014-2020 г. 
 
На всички тях е направена предварителна оценка по критериите за подбор. 
 
„Най-важното е да има обективни правила и прозрачни процедури, за да няма съмнения и напрежение сред хората и плащанията към земеделските производители да се извършват стриктно и в срок, за да започне спокойно активният селскостопански сезон“, обясни Янчева.
 
В МЗХ и ДФЗ са постъпили общо 200 възражения срещу класирането по мярка 7.2, като по-голямата част от тях са свързани с проекти за пътища и улици.  
 
От министерството увериха, че всички жалби се разглеждат от специално сформирана комисия, която трябва да приключи работа до 24 февруари 2017 г. и да представи доклад. 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!