Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Антон Аспарухов: Има недостиг на бюджета по мярка 11

Наистина има недостиг на бюджета по мярка 11 „Биологично земеделие“ на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР 2014-2020). Това каза Антон Аспарухов, директор на дирекция “Развитие на селските райони“ към Министерство на земеделието и храните (МЗХ) по време на Петата национална среща на земеделските производители в България. 
 
 
„Този недостиг обаче е само за новите кандидати. Опитваме се да изпълняваме поетите от нас ангажименти към земеделските производители и в тази връзка мога да кажа, че бенефициентите, които вече изпълняват поетите ангажименти по схемата, са предвидени със средства“, обясни експертът.
 
По думите му в момента се намираме в ситуация с ограничен бюджет. Именно оттук произтича и факта, че вероятно ще се ограничат и възможностите за разширяване на поети ангажименти. 
 
„Разбира се, това все още не е факт, тъй като трябва да бъде приета наредбата, регламентираща мярката“, каза още Аспарухов.
 
 
 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!