Плаваща ферма произвежда екомляко

Фермата е автономна и за обслужването й са необходими само двама души. На горния етаж под стъклен покрив ще има 60 крави. Подът от изкуствена трева и наличието на истински дървета целят да създадат за животните максимално близка до естествената среда, съобщава aggeek.net.

Как Интернет на нещата ще реши проблема с изхранването

Конструкцията на пода е пропусклива и отвежда урината на животните към горната част на палубата, а екскрементите се събират от специален робот.

От отпадните вещества биогазова инсталация произвежда електроенергия и топлина. Допълнително ток фермата получава от слънчеви батерии.

Холандците са помислили и за максималната ефикасност на покрива. Той събира дъждовната вода, която след това служи за поене на животните. На долния етаж с помощта на LED-лампи е планирано да се отглежда трева за хранене на кравите.Фермата е снабдена с VMS – система, към която кравите доброволно се приближават, получавайки в процеса дозирано количество фураж.

Освен производство на мляко, различни университети могат да провеждат във фермата изследвания и да правят експерименти. Т.е. това е една плаваща лаборатория.

Основателят на Floating Farm, Петер ван Вингерден, планира във фермата да се организират екскурзии, като всеки желаещ може да наблюдава процеса на произвеждане на мляко.Ротердам е само пилотен град за плаващата ферма. В бъдеще Ван Вингерден иска точно такива ферми да бъдат основен източник на мляко за живеещите в градовете.

За да се осигури достатъчно мляко на Ротердам, град с население 620 000 души, е необходимо да бъдат построени около 40 ферми.

Компанията развива франчайзинг политика, което означава, че всеки заинтересован може да построи плаваща ферма в своя град.

Самото строителство на фермата в Ротердам по план ще приключи в края на 2017 г. Стойността на инвестицията е 2 милиона евро.

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!