Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

За четвърти път Европарламентът прави конкурс за млади фермери

За четвърта поредна година в Европейския парламент се организира конкурс за млади фермери: “Европейска награда за млади фермери”, съобщиха от Асоциацията на земеделските производители (АЗПБ).
 
 
Целта на инициативата е да насърчи младите земеделски производители в селските райони и да направи по-видима тяхната дейност. Европейската награда сe инициира от евродепутатите от Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент – Нуно Мело (Португалия) и Ещер Херанс (Испания) с подкрепата на Конфедерацията на португалските фермери (CAP) и испанската Асоциация на младите фермери (ASAJA).
 
 
Организатори на конкурса за България са евродепутатът Владимир Уручев и Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) в партньорство с Министерство на земеделието и храните и Националната служба за съвети в земеделието. 
 
Право на участие имат всички европейски фермери под 40-годишна възраст. Печелившият проект от всяка страна-членка ще се състезава с конкурентите си на европейско ниво. Основните критерии за оценка на проектите са използването на ноу-хау, нови методи и нови форми на технологиите в даден сектор или регион, чрез използването на иновативни методи в селското стопанство.
 
Регламентът предвижда три награди – за най-добър проект, най-устойчив проект и най-иновативен проект. Те ще бъдат връчени на официална церемония по време на Европейския конгрес на младите фермери, който ще се проведе на 18-19 октомври 2017 г. в Брюксел.
 
 
Заинтересованите кандидати трябва да подготвят и изпратят заявление за участие, състоящо се от следните документи: име и данни за контакт; кратко описание на стопанството; представяне на проекта, което не трябва да надвишава 2 страници, като може да бъде предоставен и допълнителен материал под формата на видео, снимки, брошури и др.
 
Селекцията на национално ниво ще се осъществи от жури, определено от евродепутата Владимир Уручев и АЗПБ в съответствие с критериите за допустимост, посочени в регламента на наградата.
 
 
От допуснатите проекти ще бъде определен един, който да представлява страната ни на конкурса за Европейската награда в Брюксел. Останалите класирани участници на национално ниво ще бъдат поканени като делегати на Конгреса на младите фермери.
 
Заявленията се подават до 25 юни на следните e-mail адреси: office@azpb.bg и vladimirandreev.urutchev-office@europarl.europa.eu  с текст: “Национален конкурс за Европейската награда за млади фермери 2017”
 
Класирането и обявяването на победителите на национално ниво ще се проведе на 7 юли.
 
Церемонията по обявяване и награждаване на победителите на европейско ниво ще се състои на 18-19 октомври 2017 г. в рамките на Европейския конгрес на младите фермери в Брюксел.
 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!