Ирландското говеждо месо търси спасение в Европа

Държавната агенция Bord Bia има намерение да увеличи експорта на ирландско говеждо месо за Европа, след като продажбите на месо от Ирландия за традиционен пазар като Великобритания силно се понижиха, съобщава meatinfo.ru.

Евтините продукти в Германия си имат цена

На първо място компанията ще започне да изнася говеждо месо в богатите страни членки на ЕС. Основната й цел е увеличаване на доставките за Италия.

От Bord Bia са на мнение, че референдумът за излизането на Великобритания от състава на ЕС не е причина за преориентирането към други пазари. Тази стъпка те определят като „обичайно маркетингово решение“.

Въпреки това експерти са убедени, именно Brexit е основният фактор, който подбужда ирландските износители на говеждо месо да диверсифицират пазара, тъй като отношенията между Ирландия, член на ЕС, и Великобритания след Brexit, остават неясни.Великобритания винаги е била най-големият пазар, на който Ирландия е изнасяла говеждо месо. През 2016 г. износът на този пазар се сви от 54% от общия обем на производство до 50%. Наедно с това доставките за ЕС26 нараснаха от 43% до 45%.

Bord Bia на свой ред отбелязва, че има потенциал за развитие на износа на говеждо месо не само в Италия, но и в Германия и Холандия.
 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!