Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Биопроизводителите все пак имат надежда за пари (видео)

Преди броени дни от министерството на земеделието, храните и горите публикуваха анализ, от който става ясно, че има сериозен бюджетен дефицит по мерките за биоземеделие и агроекология 10 и 11 от ПРСР. 
 
 
Само за биоземеделие до 2020 г. бюджетът ще бъде надхвърлен с 50 млн. евро, затова от тази година е невъзможно да се прави прием на нови проекти.
 
Според председателя на Българска асоциация биопроизводители (БАБ) Албена Симеонова това не е изненада за биопроизводителите. 
 
„Ясно е, че пари няма. Въпросът който обсъждахме с госпожа Танева и господин Порожанов, беше каква е възможността да проима пари, защото има доста неработещи мерки, от които се надяваме чрез една добре мотивирана нотификация да се намерят средства и за мярка 11, и за мярка 10“, заяви Симеонова пред Фермер.БГ. 
 
 
Причината за това, според нея е, че биологичното производство в България наистина започна да се развива сериозно.  
 
„Мярка 10 също е много важна за нас и е необходимо да достигнем заветните осем процента по програмата за развитие на биоземеделието, а в момента сме по-малко от пет процента“, обясни Симеонова и допълни, че все пак може да има известен оптимизъм, ако се проведат разговори с Европейската Комисия и се направи адекватна нотификация. 
 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!