Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Нова партньорска мрежа за биохрани и биоземеделие

Програмата за устойчиви хранителни системи на ООН (Sustainable Food Systems (SFS) Programme), като част от 10-годишната рамкова програма за устойчиво потребление и производство на ООН (10YFP) наскоро припозна Програмата за биологичните хранителни системи (ПБХС) (Organic Food System Programme (OFSP) като една от своите знакови инициативи.
 
 
Биологичните хранителни системи са се превърнали в модел за устойчивост и могат да бъдат образец за „живи лаборатории” за продължаващо обучение и знания, като интегрират науката и иновациите със реалните бизнес условия. Партньорската мрежа на ПБХС включва организации и хора от всички континенти, като ПБХС помага да се споделят ползите от биологичните практики за обществото.
 
Като един положителен пример на инициативата Organic 3.0 на Международната организация на движенията за органично земеделие (IFOAM), ПБХС издига на ново ниво биологичните хранителни системи и ги позиционира като съществено звено от интегрираните решения на предизвикателствата за изхранване на планетата и запазване на видовете. Приносът на ПБХС за изпълнение на целите на рамката за Действие на ООН е структуриран в 8 конкретни резултата.
 
 
Тези резултати трябва да се постигнат за 5-годишен период чрез съчетаване на научно изследване с практическо приложение, които ще разпространяват здравословни тенденции на потребление и екологични системи на производство в целия свят.
 
„В следващите години развитието на съвременните хранителни системи няма да бъде насочено просто към производство на достатъчно продукти и храни – то ще включва още предоставяне на безопасни и здравословни храни, с цел устойчиво хранене. Така, науката и иновациите ще имат решаваща роля в превръщането на нашите системи за производство и реализация на храни в по-устойчиви, по-отговорни, по-разнообразни, по-конкурентноспособни и по-социални”, заяви проф. Владислав Попов, член на партньорската мрежа на ПБХС. 
 
 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!