Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

България е за продължаване на диалога по регламента за биопроизводство

В продължение на повече от три години предложението за регламент относно биологичното производство се обсъжда на експертно и политическо ниво, като са проведени и множество тристранни срещи с Европейския парламент.
 
България оценява усилията и е за продължаване на диалога, за да се даде още един шанс за намиране на компромис. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов на заседанието на Съвета на Европейския съюз (ЕС) по земеделие и рибарство, което се проведе на 12 юни 2017 г. в Люксембург.
 
Сериозен проблем за България си остават разпоредбите относно неразрешените вещества в биологичните продукти. Поддържаме изразяваната до момента позиция за недопускане на неразрешени вещества в биологичните продукти, независимо от причините - случайно или по вина на оператора. 
 
 
„Най-важният фактор, който стимулира потреблението и нарастването на производството и дистрибуцията на биохрани е доверието на потребителите. В България интересът към това производство е огромен, но биологичните производители настояват за сигурност“, коментира още министър Порожанов. 
 
Както България, мнозинството от страните-членки на ЕС се обявиха за продължаване на диалога по регламента за биопроизводството, а не за оттеглянето му. На заседанието в Люксембург Европейската комисия информира Съвета на министрите за настоящата ситуация на селскостопанските пазари.

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!