Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

През декември стартира прием по подмярка 7.2

През месец декември ще бъде обявен вторият прием на проекти с остатъчния разполагаем бюджет по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“, съобщиха от пресслужбата на аграрното ведомство. 

 
 
Остатъчният бюджет по подмярката е в размер на около 200 млн. евро. Приемът ще предостави възможност за равен достъп до финансиране на общините от селските райони, чиито проекти няма да бъдат одобрени през настоящата година и ще осигури необходимото технологично време за изпълнение на одобрените инвестиции в рамките на програмния период. 
 
По подмярка 7.2 ще се приемат проекти с включени инвестиции за реконструкция на пътища, улици и водоснабдителни системи, културна, образователна и спортна инфраструктура, както и проекти за подобряване на енергийната ефективност на общинските сгради и обществените зелени площи в населените места. 
 
 
Включването на приема на общински проекти в индикативния график за 2017 г. става по настояване на Националното сдружение на общините в Република България, чиито представители проведоха среща с министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.
 
Заложеният в индикативния график прием на заявления по подмярка 7.6 „Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природното наследство на селата“ през месец ноември ще бъде обявен през първата половина на 2018 г.
 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

1 Коментара

julija

финансови услуги за промишлени и селскостопански инвестиции\nНие сме кооперация, която е упълномощена от Министерството на финансите да предоставя заемни услуги за финансиране на селскостопански проекти във всички страни от Европейския съюз.\nофертите се предлагат от максимум 10 000 евро до максимална сума от 500 000 евро за придобиване на ферми и ферми.\nпогасяването на такова финансиране ще бъде извършено при лихвен процент от 3% годишно за максимален период от 35 години.\nЗа цялата информация относно условията се свържете с нашата агенция по пощата.\nИмейл: pro-kredits017@inbox.lv