Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Агроиновации: Онлайн търговия в полза на местните производители във Финландия

В брой 13 на рубриката „Агроиновации“, която Фермер.БГ реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации, представяме скандинавски startup бизнес модел, подпомагащ реализацията на продукцията на местните фермери.

Агроиновации: Холандски дигитални решения за по-добро управление на стопанствата

Консумацията на местни храни е растящ тренд в цяла Европа. Въпреки това масово производителите срещат сериозни трудности в маркетинга и продажбата на своите продукти директно на крайните потребители.

Поради тази причина startup компания във Финландия е разработили онлайн търговска платформа MiddlePro. Дигиталното решение събира всички местни производители на едно място и се стреми да помогне на производителите да отговорят на новите предизвикателства, свързани с онлайн рекламата и търговията.

Производителите се регистрират сами в нея и могат да започнат да продават веднага. Платформата на практика предлага всичко, от което те се нуждаят, включително различни методи за плащане и маркетинг. Потребителите от своя страна, имат възможността да намерят и купят различни продукти от различни производители едновременно.

Иновации

Системата набира огромно количество информация както от производителите, така и от потребителите. Чрез обработката на тези данни се дава възможност да бъдат взети мерки за повишаване на продажбите. Това става чрез препоръчване на продукти на потребителите, подпомагане на производителите при вземането на правилни маркетингови решения и оптимизация на логистиката.
 
Публикацията е разработена по материали на ЕПИ – АГРИ и е предоставена от Институт за агростратегии и иновации като част от информационната кампания „Иновациите – винаги на мода!“
 
© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!