Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Улеснява се повторното наемане на сезонни работници от чужбина

Правителството прие днес ускорената процедура за предоставяне на решение за достъп до пазара на труда за сезонен работник-гражданин на трета държава, който поне веднъж е работил в България като такъв през последните 5 години.
 
 
Министрите одобриха промени в Правилника за прилагане на Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност, с което всички нови разпоредби в него ще могат да се прилагат на практика.
 
Правилникът урежда и процедурите в онези случаи, при които сезонният работник продължава да работи при същия или друг работодател след изтичане на срока на регистрацията на краткосрочната му сезонна заетост, съобщи правителственият пресцентър.
 
С промените България въвежда и изискванията на Директива (ЕС) 2016/801 за условията за влизане и пребиваване на граждани на трети държави у нас с цел провеждане на научно изследване, следване, стаж, доброволческа дейност, ученически обмен или образователни проекти.
 
Допуска се заетост без разрешение за работа на научните работници и на стажантите от трети държави, както и на лицата от български произход. Включва се и процедура за достъп до българския пазар на труда за чужденци, жертви на трафик на хора, отбеляза пресслужбата на Министерския съвет.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!