Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Искате ли да изнасяте храни за Виетнам?

Български производители и търговци на храни може да се включат в бизнес делегация, която ще посети Виетнам от 15 до 22 септември тази година, стана ясно от съобщение на Министерството на икономиката.
 
 
Селскостопанските продукти, от които се интересува бизнесът във Виетнам са мляко и млечни произведения, месни продукти, олио, вина и спиртни напитки, розово масло и продукти от него, а също и фуражи, фуражни добавки, слънчоглед, ечемик и други.
 
Ръководител на българската делегация ще бъде министърът на икономиката Емил Караниколов. Неговото работно посещение в Ханой и Хошимин ще бъде по покана на виетнамския му колега Чан Туан Ан, министър на индустрията и търговията.
 
„В рамките на посещението на българската делегация между двете страни е договорено провеждането на бизнес форуми с двустранни срещи в гр. Ханой и гр. Хошимин между представителите на деловите среди на двете държави“, уточниха от Министерството на икономиката.
 
 
Оттам коментираха, че целта на бизнес форумите е създаване на контакти между бизнеса от двете страни, запознаване със спецификата и възможностите на пазара и търсене на нови  форми за взаимноизгодно сътрудничество. Очакваният краен резултат е свързан с активизиране на стокообмена между България и Виетнам, както и стимулиране на съвместните инвестиции.
 
Българската бизнес делегация се сформира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Желаещите да се включат в нея трябва да заявят предварителен интерес, като изпратят регистрационна форма най-късно до 17.08.2018 г. на е-mail адрес: n.georgieva@sme.government.bg. Допълнителна информация може да предостави Николина Георгиева, главен експерт в дирекция „Интернационализация на МСП“ на телефон 02/940 7977.
 
Всички разходи, свързани с издаването на визи, самолетни билети, хотелско настаняване, застраховка, вътрешен трансфер и дневни, са за сметка на участниците, допълниха от министерството.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!