Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Зам.-министър Василева: 680,7 млн. евро са платени по ПРСР

Предвижда се до края на тази година да бъде обявен прием на проектни предложение по мярка 16.1 от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), насочена към иновациите в селскостопанското производство и преработвателния сектор. За целта е предвиден бюджет от 10 млн. евро.
 
 
Това съобщи днес зам.-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева. Тя представи резултатите от прилагането на ПРСР досега и насоките за 2019 г. по време на информационна среща със земеделски стопани от област Пазарджик.
 
Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) отчита „напредък по договориране в размер на общо 1,627 млрд. евро, възлизащи на 59,9% от общия бюджет на Програма за развитие на селските райони“. Изплатените средства към 1 ноември са 680,7 млн. евро.
 
Снимка: МЗХГ
 
Повече от 3 800 са подадените проектни предложения в ИСУН - Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България, през тази година. 
 
„Техният брой нараства в резултат на активността на местните инициативни групи и течащите приеми на проектни предложения по процедурите, насочени към неземеделски дейности в селските райони към момента“, каза д-р Василева.
 
По време на информационната среща представителите на МЗХГ обясниха новостите по въпроси, свързани с поземлени отношения и управление на Държавния поземлен фонд (ДПФ), растениевъдството, биологичното земеделие и други. Дискутирани бяха също условията и редът за признаване на организации на производителите; директните плащания и системата за идентификация на земеделски парцели; държавните помощи за 2019 г. и политиката за развитие на животновъдството, допълниха от МЗХГ.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!