Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Французи прозвеждат гориво от гроздово кюспе

Провинция Бордо, прочута с виното си, може да се превърне в доставчик на гориво за обществения транспорт, пише изданието propozitsiya.com, позовавайки се на Хроника.инфо.

Експерт: Биогориво може да се произвежда на самата нива

Съюзът на винарските кооперативи в Аквитания ще се заеме с осигуряването на доставки на гроздово кюспе (джибри), което остава след производството на прочутите френски вина, за да бъде то преработено в биогориво и използвано в рейсовете от градската мрежа, заяви Жером Будуа, директор на компанията Raisinor France Alcool.

Всяка година само в Бордо се генерират 100 000 тона кюспе, което е способно да осигури гориво за приблизително хиляда автобуса.

В сравнение с дизеловите автобуси тези на биоетанол ще произвеждат 85% по-малко въглеродни газове и два пъти по-малко азотен оксид. 

По пътя между градовете Бордо и Блай вече се движи първият автобус на винено гориво. Будуа е убеден, че в бъдеще те ще станат повече.

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!