Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

3 полезни приложения за агробизнеса, пуснати през 2018 г.

Все по-активно се използват мобилни приложения, предназначени за селското стопанство. Това обяснява роенето им в опит да се отговори адекватно на различните потребности на фермерите. В САЩ разработките на мобилни приложения за агробизнеса вървят с пълна пара. Предлагаме на вниманието ви 3 продукта, които излязоха през 2018 г.

Мобилни приложения за ефективно селско стопанство

Wunderground

В приложението са достъпни данни от над 18 000 метеорологични станции, които предоставят локални прогнози за времето, радиолокационни сведения и текущи метеоусловия. Потребителят може да зарежда данните от своята метеостанция.

Подобно приложение ще бъде много полезно и у нас, стига такова да бъде адаптирано.

Canopeo

Учени от щатския университет на Оклахома разработиха приложение за бързо измерване на площта растителност. То изчислява показателите за вегетация в проценти по нивите и пасищата.

Така фермерите може да следят развитието на културите и да вземат необходимите решения своевременно. При последното обновление на мобилното приложение стана достъпна функция за зареждане на снимки онлайн.

GPS Area Measure

Приложението посредством GPS изчислява точната площ на карта, а също така разстояние, промени във височината и необходим обем. Използвайки тези данни, може да се обозначи точната зона на внасяне на торове например и да се проследи къде площите са обработени и къде не. Това приложение може да подсказва на фермерите къде са внесени недостатъчно торове.

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!