Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Отпуснаха още 5 млн. лв. за фермери

Правителството отпусна днес допълнително до 5 млн. лв. по бюджета на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) за тази година за изпълнение на мерки, свързани с националните доплащания и държавните помощи.
 
 
Пресслужбата на Министерския съвет съобщи това, без да уточнява uъм кои браншове и по кои мерки ще бъдат насочени допълнителните средства.
 
„Осигуряването на допълнителен финансов ресурс ще позволи насочване на по-съществен размер на подкрепа към земеделските стопани в момент, в който те имат необходимост от допълнително финансиране с оглед създалата се неблагоприятна климатична и епизоотична обстановка в страната“, отбелязва съобщението.
 
Информацията посочва най-общо, че парите ще се използват за възстановяване на средства по изпълнението на мерките, свързани с националните доплащания и държавните помощи.
 
С искане за държавна помощ de minimis за тази година стотици пчелари се готвят за протест на 10 декември в София пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите. 
 
Техни браншови организации са получили неофициална информация, че отпускането на такава помощ се подготвя, но вероятно не за всички стопани, а общата сума ще бъде 3,5 млн. лв. Според пчеларите това е крайно недостатъчно за 700-те хиляди пчелни семейства в страната. 
 


 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!