Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Какви са минималните добиви за плодове за 2018 г.?

До края на месец януари земеделските производители, кандидатствали за Кампания 2018 по схемите за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци и за зеленчуци - оранжерийно производство, трябва да подадат декларация по образец и да предоставят документи, които доказват минимални добиви и реализация на произведената продукция. От Съюза на дунавските овощари напомнят какъв е минималния добив за плодове за 2018 г. 
 
- Ябълки -1 283 кг/дка 
 
- Ягоди – 498 кг/дка 
 
- Круши – 760 кг/дка 
 
- Кайсии и зарзали – 497 кг/дка 
 
- Праскови и нектарини – 750 кг/дка 
 
- Сливи – 780 кг/дка 
 
- Череши – 470 кг/дка 
 
- Вишни – 420 кг/дка 
 
- Малини – 330 кг/дка 
 
- Десертното гроздe – 450 кг/дка 
 
 
Фермер.БГ припомня, че утвърденият образец на електронен опис на документите, доказващи реализацията на произведената продукция е достъпен за изтегляне и попълване на сайта на Държавен фонд „Земеделие“ и тук
 
 
В случай на необходимост земеделските стопани могат да поискат по-голям файл с възможност за създаване на повече редове от областните структури на фонда. При попълване на приложения файл не се обединяват редове, не се добавят работни страници и по никакъв начин не се променя форматът на зададената таблица, обясниха от фонда. 
 
Попълненият опис по образец се подава до 31 януари 2019 г. на електронен и на хартиен носител, придружен от копия на описаните документи. Те се депозират в областните дирекции на ДФЗ по постоянен адрес на кандидата – физическо лице и адрес на управление на кандидата – юридическо лице или едноличен търговец. 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!