Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Визи в съкратен срок за сезонни работници от чужбина

Правителството облекчава една от процедурите, свързани с наемането на сезонни работници от чужбина във всички сектори на икономиката, включително и в селското стопанство.
 
 
Решенията по подадените заявления за издаване на визи за дългосрочно пребиваване на сезонни работници ще се издават в срок до 15 календарни дни, вместо за 35 работни дни.
 
„Това реши правителството днес, като одобри проект на Постановление за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за издаване на визи и определяне на визовия режим“, съобщи информационната служба на Министерския съвет.
 
Оттам коментираха, че промяната ще създаде условия за по-бързо обработване на заявленията на лица, които желаят да се трудят като сезонни работници у нас. Това ще помогне и за по-ефективното задоволяване на потребностите на българските работодатели от работна сила за целите на сезонна заетост.
 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!