Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Експерт: Блокчейн не може да реши проблема с работната ръка

Няма нещо, което блокчейн технологията да направи, също като софтуера за бази данни. Индустрията обаче трябва да погледне навътре в себе си, за да реши проблема с работната ръка, сигурността и качеството на храната, казва Сара Тейбър, експерт по културите от Северна Каролина, пише forbes.com.

Блокчейн превзема Европа след 2020 г.

„Проблемът не е в инструмента“, категорична е Тейбър и допълва, „Проблемът е в хората“.

През 2018 г. хранителната индустрия стана свидетел на много случаи на зарази, свързани с качеството на храната. 

Многобройните случаи в цял свят провокираха индустрията да търси технология, конкретно блокчейн, като решение на проблема. Големи хранителни вериги анонсираха, че ще приемат доставки само от производители, които са част от блокчейн технологията.

Разработена през 2008 г. като част от криптовалутата биткойн, блокчейн технологията работа като записва транзакциите на участващи в нея компютърни системи в обща верига база данни. В хранителната индустрия блокчейнът ще бъде „предприятие“ и ще има „частен“ характер – само определена група участници ще може да качва и да достъпва информация във веригата.Според експерта Сара Тейбър популярността на болкчейн технологията през изминалата година, тя не може да реши проблема сама.

Ако имате компания, която не наема качествена работна ръка, никакъв инструмент няма да ви свърши работа, категорична е тя.

В продължение на няколко години Сара Тейбър е била работничка във ферма. Тя вярва, че истинската причина за заразената храна се дължи на засилването на имиграционните репресии. Работниците във фермите, на практика хората, които работят на полето, са ключови за забелязването на проблемите с безопасността на храната и докладването им. Но когато си временен работник, който се бои да не загуби работата си, това не е възможно.

 Това е проблем, неподвластен за решаване и от блокчейн технологията, категорична е Тейбър. 

Блокчейн технологията
може да предлага по-добър начин за записване на информацията и достъпването й, но ако работниците в земеделието не сигнализират за проблеми и мениджмънтът не записва данните правилно, блокчейнът няма какво повече да предложи, заключва Сара Тейбър.


 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!