Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

„Агрион" пуска в продажба земеделска земя на атрактивни цени

Лидерът в управлението на земеделски земи „Агрион“ предложи за продажба изключително качествени и плодородни парцели в цялата страна на атрактивни цени.
 
Пълна информация за големината и местоположението на парцелите, които дружеството продава, може да се намери на адрес https://www.agrion.bg/bg/zemq/sellingform, на националния телефон 080011166  или на място, в офисите на компанията. Там купувачите могат да получат абсолютно безплатно експертни съвети, правни консултации и информация за пазара.  
 
От компанията отчитат огромен интерес към обявените за продажба парцели. Предвидена е и възможност за плащане на вноски за избраната земя за период от 3 години, при минимално авансово плащане. От разсрочено плащане се възползват както големите фирми, които купуват сериозно количество земя, така и малките земеделски производители, които ще имат възможност да купят съседни парцели без да им се налага да плащат накуп за парцелите. По този начин те могат да вложат свободните си пари в техника или по-качествени семена, което води до по-ефективно и модерно земеделие. 
 
Покупката на земя е отлична възможност за земеделските стопани да окрупнят парцелите си и да разширят стопанствата си, категорични са агроекспертите. Комасацията увеличава производителността и намалява разходите. Тя дава по-добри условия за механизирана обработка на земята, което е предпоставка за увеличаване на  добивите и за развиване на селско стопанство с висока добавена стойност. 
 
Окрупняването на терени помага и формирането на по-добра цена на земеделските площи. Стойността на комасираните имоти е доста по-висока от средната за даден регион, дори и да се сравняват терени от едно и също землище, категорични са експертите в бранша. По официални данни на Министерство на земеделието, храните и горите средният размер на земеделските терени у нас е едва 5.5 дка, което е едно от най-ниските нива в ЕС.
 
„С продажба на атрактивни имоти искаме да искаме да дадем възможност на повече хора да печелят от развитието на селското стопанство и от притежаването на земеделска земя“, казаха от „Агрион“.
 
Силен интерес към земята на „Агрион“ има и от инвеститори, които търсят подходящи терени, за да вложат свободните си средства. Голяма част от тях са българи, живеещи зад граница или такива с високи доходи, които през годините са спестили средства. Ниските лихви по банковите депозити стимулират хората да търсят по-високодоходни инструменти, каквито са инвестициите в земеделска земя.
 
Придобитата земя обикновено се отдава под наем или аренда, което при правилно планиране може да докара доходност над 5% на годишна база, което значително надскача тази от инвестиционни фондове и банковите депозити. 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!