Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Леко поскъпване на месото през февруари

Националният статистически институт отчете минимално поскъпване на всички видове месо на българския пазар през февруари.
 
 
За миналия месец статистиката е установила увеличение на цените на месото от едър рогат добитък с 0,5%, на свинското - с 0,6%, а на месото от домашни птици - с 0,6%.
 
Повишение има също при малотрайните и трайните колбаси – съответно с 1,1 и 0,2%, и при мляното месо - с 0,7%.
 
Цените на пълномасленото прясно мляко са се вдигнали с 3,3%, а на нискомасленото – с 3,0%, докато при кашкавала увеличението е по-слабо - с 0,7%. Налице е обаче поевтиняване на кравето сирене, макар и минимално – с 0,2%.
 
 
Ясна тенденция към увеличение се наблюдава при цените на зеленчуците. При доматите е отчетено поскъпване с 6,4%, при краставиците - с 18,1%, при зелето - с 35,0%, при зрелия лук - с 4,6%, а при картофите - със 7,6%.
 
Хранителните продукти и безалкохолните напитки като цяло са поскъпнали миналия месец с 1,7%, отбелязва още националната статистика. 
 
Инфлацията през февруари спрямо януари тази година е 0,5%, а повишението на потребителските цени на годишна база е 3,2%.
 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!