Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

De minimis за рапицата в Пернишко

Земеделските производители, които са загубили посевите си от рапица заради сушата в област Перник през 2018 г., ще получат държавна помощ de minimis за компенсиране на щетите.
 
 
За целта земеделският министър Румен Порожанов е издал на 22 март заповед, която вече е публикувана на сайта на министерството.
 
Новият документ допълва известната на стопаните Заповед № РД 09-1023 от 16.11.2018 г. за компенсиране на щетите по земеделските култури, причинени от неблагоприятни климатични събития, които могат да бъдат приравнени на природно бедствие.
 
Сега сред засегнатите от суша региони се допълва област Перник, а в списъка на пострадалите култури е включена рапицата.
 
Така актуализираният текст в заповедта на министъра вече гласи: „Обявявам настъпило неблагоприятно климатично събитие – суша (засушаване) в области: Варна, Перник, Русе, Стара Загора, София-град и Шумен за културите: слънчоглед, рапица, грах, нахут, лайка, кориандър, резене, копър, арония и касис.“
 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!