Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Порожанов: Надяваме се на споразумение за Закона за земята през май

По определени причини, тъй като щеше да стане поредната голяма тема в обществото, в момента сме отложили Закона за земята, за да видим всички бележки на т.нар големи земеделски производители и на собствениците на земеделски земи. Това коментира ресорният министър Румен Порожанов на среща с фермерите за Кампания 2019 в Перник.

 
 
„Съгласувахме го многократно, удължихме срока за работа. Окончателният вариант поне за мен е доста преекспониран. Появиха се много негативни становища най-вече от т.нар големи земеделски производители и разбира се, от собствениците на земеделски земи. По определени причини в момента сме го отложили този закон, за да видим всички техни бележки“, обясни стопанинът на агроведомството.
 
Министър Порожанов уточни, че е сформирана работна група, която работи по закона.
 
„Може би в следващия месец ще видим дали можем да се доберем до един консенсусен вариант“, надява се той.
 
Порожанов подчерта, че обсъждането на Закона за земята не значи, че към момента няма законодателство в тази област.
 
„В момента фермерите продължават да работят по съществуващото законодателство – настоящи регистрации, права, разпределение, бели петна и т.н“, заключи земеделският министър.
 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!