Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Тарикат отнесе присъда за точене на субсидии

Хитрец беше осъден, защото го спипали да точи субсидии. 
 
 
По обвинение на Окръжна прокуратура - Ловеч, земеделският производител беше осъден за това, че представил неверни сведения пред Държавен фонд „Земеделие" (ДФЗ), съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново, цитирана от БТА. Целта на тариката е била да получи неправомерно европари. 
 
Всичко станало  в рамките на година - от 29 май 2013 г. до 30 май 2014 г. в Троян.
 
Пред Общинската служба „Земеделие" - Троян, и Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие" - Ловеч, наказаният е представил неверни сведения за подпомагане на кампания 2013 и 2014 г. Той е заявил, че трайно ползва площи, които към датата на подаване на заявлението, отговарят на условията за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние.
 
Земеделските парцели се намират в землището на селата Борима и Дълбок дол, община Троян, регистрирани в системата за идентификация на земеделски парцели с идентификационни номера. В действителност обаче парцелите не са били ползвани от него, но той е получил средства по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) и по схемата „Плащания за природни ограничения в планински райони", Схема за преразпределително плащане (СПП) и националните доплащания на площ. За 2013 г. е получил над 4 000 лева, а за 2014 г. близо 3 000 лева.
 
Хитрецът е осъден на три години условно, добавят от прокуратурата. 
 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!