Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Какво ни казахте: Кампания 2019 започна без да се разбере

Тази година началото на кампанията по директните плащания някак не се разбра кога започна. 
 
 
От една страна министър Порожанов лично обяви пред Фермер.БГ, че на 11 март вече могат да се подават заявления, а преди две седмици до нас стигнаха сигнали от стопани, които алармираха, че все още не могат да подадат заявленията си
 
58,4 процента от отговорилите 519 читатели на специална анкета на Фермер.БГ Имате ли затруднения при подаването на заявления за Кампания 2019 за директните плащания? са отговорили до момента, че общинските служби по земеделие още не приемат заявленията. 
 
За 14,45 процента заявленията и регистрациите са тежка бюрократична мъка и на тях това им пречи на работата, а и губи време. 9,25% са заявили, че нямат информация за кампанията, а други 7,32 на сто почват, че подават документи по-късно от обявените дати за начало на кампанията. 
 
4 на сто от участвалите в анкетата посочват, че са подали заявленията си без проблем, а близо 3 процента са посочили, че не са срещнали проблеми. 
 
Реално министерството стартира на 23 март информационните си срещи със земеделските производители за разясняване на новостите от кампанията. От графика остават още три срещи - в Стара Загора, Благоевград и Бургас. 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!