Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Печеливши в розопроизводството

Как да отглеждаме маслодайна роза и какви са възможностите за финансиране на подобен бизнес? Това са част от въпросите, на които експертите от Национална служба за съвети в земеделието (ТОО - Пазарджик) и Селскостопанска академия (Институт по розата и етеричномаслените култури- Казанлък) ще отговорят по време на съвместна информационна среща.
 
 
Събитието ще се състои на 17 април в Панагюрище. На семинара д-р Станко Станев от Селскостопанска академия ще говори за отглеждането на маслодайната роза. Лекторът ще демонстрира резитби и обследване на насаждения от маслодайна роза в стопанството на г-жа Светлана Борделова.
 
Експерти от ТОО - Пазарджик към НССЗ ще представят възможностите за подпомагане на земеделските стопани по мерките от ПРСР 2014 - 2020 г.
 
П Р О Г Р А М А
10.00 – 10.15 Регистрация на участниците 
10.15 – 11.45 Отглеждане на маслодайна роза
Лектор: д-р Станко Станев, ИРЕМК - Казанлък 11.45 – 12.00 Възможности за подпомагане по мерките от Програмата за развитие на селските райони ПРСР 2014-2020 г. 
Лектор: Експерти от Териториалния областен офис на НССЗ в гр. Пазарджик 
12.00 – 12.30 Кафе пауза 
12.45 – 14.15 Демонстрация на резитби и обследване на насаждение от маслодайна роза - в стопанството на Светлана Борделова в гр. Панагюрище, обл. Пазарджик 
Лектор: д-р Станко Станев, ИРЕМК - Казанлък
 
Семинарът е безплатен и отворен за всички. Той ще се проведе в Панагюрище, ул. „Петър Карапетров” № 1,  Камерната зала на Театър дом - паметник.
 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!