Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

200 професии идват на мястото на старите: Какво го очаква агросекторът?

През следващите 10 години 57 професии ще прекратят съществуването си. Същевременно ще се появят 186 нови. Това гласи прогнозата на анализатори от проекта „Атлас на новите професии“, пише изданието «Освита нова».

CAP4US: Практика и реални възможности за фермерите

Нови професии се появяват почти всеки ден, а старите губят своята актуалност или се трансформират в нещо съвършено ново. Само си представете: преди 10 години терминът SMM (бел.ред. маркетинг социални мрежи) дори не съществуваше, а сега е една от най-популярните професии, обясняват специалисти.

По прогнози 34 отрасъла предстои да преживеят радикални промени, което ще доведе до създаването на нови професии и изчезването на стари.

Така експертите прогнозират, че до 2030 г. ще изчезне професията висококвалифициран селскостопански работник. Освен това ще изчезнат професии като счетоводител, мениджър кредити, библиотекар, туристически агент, юрисконсулт, нотариус, екскурзовод, журналист, преводач, системен администратор, пощальон, куриер, машинист на товарен влак, сервитьор и др.

В близките 10 години в агросектора ще се появят: агроном-икономист, селскостопански еколог, оператор на автоматизирана селскостопанска техника, градски фермер, гмо агроном, агроинформатик/агрокибернетик.


 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!