Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Популярното в Израел сирене „Котидж” ще поевтинее

сирене „Котидж”Министерството на земеделието Израел обеща да положи всички усилия, за да може популярното сирене „Котидж” (Cottage Cheese) да поевтинее. Преди около три години сиренето „Котидж”, заедно с някои други продукти беше заличено от списъка на стоките, чиито цени се контролират от държавата. От тогава, цената му се е увеличила с повече от 50%. Към днешна дата, бурканче „Котидж” с тегло 250 грама струва около 7,2 шекела. В същото време цените на млякото и млечните продукти, които остават в списъка на контролираните изделия, са се повишили само с 3-9%.

Както беше съобщено във вторник, 9 ноември, по радио „Кол Израел” (Гласът на Израел), на заседание на Комисията по държавен контрол в Кнесета, заместник-директорът на Министерството на селското стопанство, Ицхак Бен-Давид каза, че в неговото ведомство са предполагали, че след като цената на сиренето „Котидж” се освободи, продуктът ще поскъпне с около 15%. „Но никой не очакваше цената да се увеличи с 50%” - каза той.

Ръководителят на Комисията Юел Хасон отговори, че тези планове на Министерството на земеделието на Израел, с които не е могло да се предвиди увеличението на цените са погрешни и поиска връщане на „Котидж”-а към списъка на стоките, чиито цени се контролират от държавата. И в рамките на 2-3 месеца да уведомяват обществеността.

Генералният директор на израелското общество на потребителите, Ехуд Пелек каза, че през последните години цените на стоките, изключени от списъка са се увеличи средно с 25%, за разлика от стоките, чиито цени все още са регулирани от държавата. Той подчерта, че от това най-напред ще пострадат слабите слоеве от населението.

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!