Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Испания е най-големият европейски производител на биологични плодове и зеленчуци

биологични плодове и зеленчуци Испания продължава да води в производството на биологични плодове и зеленчуци в Европа. Консумацията на тази продукция в страната, обаче, има негативна тенденция.

Испанското правителство насърчава местните производители и участниците на пазара да увеличат рекламата на биологични плодове и зеленчуци сред населението.

Изабел Бомбал, главен изпълнителен директор на пазарите на храни към Министерството на земеделието на Испания, в реч по време на конференцията за биологични продукти BioCultura, заяви, че Испания остава най-големият производител на биологични плодове и зеленчуци в Европа, с производствена площ от 1,6 млн. ха. Въпреки това, тя отбеляза, че делът на биологичните продукти в сектора на потреблението на плодове и зеленчуци в Испания не е достигнал нивото на страни със сходно равнище на икономическо развитие.

Според нея, според неотдавнашно проучване на пазара на биологични продукти в Испания, само около 64% от испанските потребители купуват биологични продукти. Много от испанците не ги предпочитат поради високите цени или липсата им в магазините. Проучването също така показа, че 58% от клиентите виждат биологични плодове и зеленчуци по рафтовете на магазина, в който те обикновено пазаруват, но гамата от продукти е ниска.

Бомбал призова членовете на пазара на биологични продукти на Испания, да увеличат усилията за подобряване на предлагането на биологични продукти в испанските магазини, да информират по-добре потребителите за тях и да подобрят системата за доставки на биологични плодове и зеленчуци в различни търговски обекти в цялата страна.

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!