Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Рязък спад в цените на суровото мляко обяви Fonterra

млякоFonterra публикува данни, които показват, че цените са паднали рязко на последния аукцион.

Най-големият в света Новозеландски преработвател на мляко заяви, че средните цени на безводната млечна мазнина, обезмаслено сухо мляко и сухо пълномаслено мляко са паднали с 13,7% по всички договори и за поръчките след последните търговски събития.

Пати Клейтън, главен анализатор в Datum заяви, че новините на Fonterra показват общата представа за глобалната тенденция, според която пазара се движи към възстановяване от положението на увеличено търсене.

Освен това, Клейтън каза, че спадът на цените в по-голяма степен и по-специално в Нова Зеландия, се дължи на факта, че страната се намира в пиков период на производство на мляко.

Европейският пазар на млечни продукти

Според анализаторът, ситуацията на европейския пазар остава непроменена, въпреки че производството на мляко започва леко да се увеличава във Франция и Германия. По отношение на прякото въздействие на цените и предлагането, в Нова Зеландия може да се увеличи конкуренцията на международните пазари и да бъде оказан натиск върху европейския износ на сухо мляко.

В момента в ЕС за повечето суровини цените са стабилизирани, въпреки сезонното увеличаване на производството на мляко в ЕС и САЩ.

Според тримесечния доклад за пазара на млечни продукти може да се прецени, че продажбите на запасите от масло и обезмаслено мляко на прах, все още не са оказали отрицателно въздействие върху пазара.

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!