Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Пшеницата в Англия поскъпна до най-високото си ниво от две години

пшеницаЦените на британската пшеница нараснаха до най-високото си ниво от две години и половина. Поскъпването на пшеницата се дължи на опасенията предизвикани от намаляването на предлагането поради активния износ.

Януарските фючърси за фуражна пшеница на Лондонската фондова борса NYSE Liffe се укрепиха на 180 лири за тон, което е най-високото ниво от март 2008 г.

Субектите на пазара предполагат, че в края на 2010 г., износът на пшеница може да достигне 2 милиона тона, което е много повече от експортния излишък, който се оценява на 1,3 милиона тона.

Експертите прогнозират, че по-късно Англия може да увеличи вноса на зърно с цел да отговори на нарастващото търсене на вътрешния пазар.

Според митническа служба на Англия, през септември 2010 г., износът на пшеница от страната се е увеличил в сравнение със същия период на миналата година почти двойно до 386,1 хиляди тона.

В резултат на това за първите 3 месеца на 2010/11 пазарна година доставките възлизат на 854,3 хиляди тона, което е с 93,9% повече от обема им година по-рано. Повече от четири пети от зърното е доставено в страни от ЕС (най-голям обем, около 200 000 тона - в Холандия и Испания). 55 000 тона са били изнесени в Тайланд, 58 300 тона - във Виетнам.

Според прогнозите на Home Grown Cereals Authority, във връзка с намаляване на резервите в началото на 2010/11 пазарна година, намаляването на вноса и увеличаване на вътрешното търсене от страна на индустрията на биогоривата експортния излишък от пшеница във Англия ще се понижи в сравнение с предходната пазарна година с 46% до 1,3 млн. тона.

Този сезон, употребата на пшеница за производство на етанол в Англия ще надхвърли 2 милиона тона.

Британската пшеница е с голямо търсене на световния пазар, за което способства рязкото намаляване на предлагането от Черноморския регион.

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!