Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Производството на авокадо в Чили ще се увеличи от следващата година

авокадоПроизводството на авокадо в Чили ще започне да се възстановява от следващата година, тъй като започват да плододават много нови градини. През 2010 г. обемът на производството на авокадо в Чили падна до 198 хил. тона, докато през 2009 г. достигаше до 261 хиляди тона. Тази тенденция се дължи на лошите атмосферни условия в периода на зреенето.

През 2011 г. реколтата от авокадо в Чили ще достигне равнището от 2009 г. и ще достигне 280 хил. тона, от които 170 хиляди тона ще отидат за износ, прогнозират експертите.

Също така се отбелязва положителна тенденция в потреблението на тези плодове в Чили, което ще допринесе до по-високи цени на авокадото на вътрешния пазар.

Както съобщават участниците на пазара, цените на авокадото в Чили днес са почти сравними с цените, по които тази продукция се изнася. Около 80% от общото производство в Чили е от сорта Hass, а в общия дял на износа този сорт авокадо е 100%. Площите заети със този сорт авокадо през 2009 г. възлизат на 40,6 хектара. До 2011 г. те ще нараснат до 41 хектара.

САЩ купува около 70% от общия износ на чилийско авокадо. Доставките на тази продукция са се увеличили рязко от 2004 година, когато американците премахнаха митата за внос на авокадо от Чили според Споразумението за свободна търговия между двете страни.

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!