Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Световните цени на пшеницата тръгват надолу

Световните цени на пшеницата вероятно ще продължат да намаляват през следващата селскостопанска година.

пшеницаВ следващата стопанска година, която започва през юли, цената на пшеницата на световния пазар може да продължи да пада в очакване на увеличаването на производството на зърно в света, съобщи агенция Bloomberg, позовавайки се на Австралийското бюро по икономика на селското стопанство и природните ресурси (Australian Bureau of Agricultural and Resource Economics, ABARE).

Според ABARE, цената на твърдата червена зимна пшеница (най-изнасяната разновидност на пшеницата от Съединените щати), в американските пристанища в Мексиканския залив в следващата стопанска година ще бъде средно 315 щатски долара за тон, а не 320 долара, както се очакваше през март. През миналата селскостопанска година средната цена е била 348 долара за тон.

През 2012 календарна година пшеницата, царевицата и соята рязко са поскъпнали на фона на неблагоприятните метеорологични условия, но тази година, всичките три стоки са се преместили на „мечия” пазара поради очакваното нарастване на производството, което ще повлияе положително и върху цената на храните по целия свят.

По оценки на Министерството на земеделието на САЩ, световната реколта от пшеница през 2013-2014 година ще се увеличи с 6,1% до 695,90 милиона тона, като покачването в Русия, Австралия, Канада и Украйна компенсира по-слабите резултати в САЩ. Министерството на земеделието на САЩ прогнозира ръст на производството на пшеница в Русия с 43%, Украйна - 24%, в Канада - с 6,6%, а намаляването на добивите в САЩ може да достигне 8,3%.

Миналата седмица Австралия е подобрила оценката за реколтата, след като последните дъждове в целия континент са увеличили почвената влага до благоприятно ниво. Както се очакваше, реколтата от пшеница в Австралия ще достигне 25,4 милиона тона, което е д 2% повече в сравнение с оценката от март и почти с 15% повече от миналогодишната реколта.

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!