Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Strategie Grains представиха най-позитивните прогнози за производството на пшеница

Тази година Европейският съюз ще събере богата реколта от пшеница.

пшеницаАнализаторите от Strategie Grains повишиха прогнозите за производството на пшеница в Европейския съюз.

Подобряването на климатичните условия в страни, като Великобритания и България, допринесоха за преразглеждане на прогнозите в посока повишение.

Реколтата от пролетна пшеница в Европейския съюз се прогнизира на ниво от 141,6 млн. тона. Това е с 2,1 млн. тона над предишните прогнози. Освен това бъдещата реколта се очаква да бъде най-висока от 2008/09 маркетингова година.

Strategie Grains дава най-позитивните прогнози в сравнение с другите анализатори.

Международният съвет по зърното оценява производството на пшеница в ЕС на ниво 139,4 млн. тона. Преди това Американското министерство на земеделието (USDA) също повиши оценката си по отношение на европейското производство на пшеница на 138,6 млн. тона.

Добивите на пшеница в Европейския съюз ще достигнат 5,7 тона от хектар. Производството на пшеница в Европейския съюз се оценява на 133,4 млн. тона. Прогнозите са повишени с 1,9 милиона тона.

Най-вече експертите от Strategie Grains повишиха прогнозите за производството на ечемик. Според тях, реколтата от ечемик в ЕС ще достигне 57,3 млн. тона. Това е с 1,2 млн. тона над предишните прогнози. Американското министерство на земеделието оценява европейската реколта от ечемик на 56 млн. тона.

За не всички селскостопански култури, обаче, прогнозите за производството са коригирани в посока увеличение. Анализаторите от Strategie Grains намалиха прогнозите за реколтата от царевица със 100 000 тона до 65,9 милиона тона, поради непрестанните дъждове във Франция.

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!