Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Фермер: В Пазарджишко вече започна засаждането на първите ранни картофи

Започна засаждането на първите декари с ранни картофи в Пазарджишко. По информация на Фокус около 1000 декара са засети в землището на село Ветрен дол. Димитър Христосков, кмет на пазарджишкото село разказа повече: 
 
"Имаме добри условия за отглеждането на тези култури, които имат нужда от допълнително напояване. Някои от семействата отглеждат домати. За да отгледат разсада, а след това да получат добра реколта по-рано, те са направили оранжерии в дворовете си. Те осигуряват отопление за растенията рано напролет. Влагат много труд и средства, но успяват да си ги върнат и да спечелят. След изваждане на картофите пък засаждаме площите със зеле", коментира Христосков. 
 
Земеделецът обясни, че със селско стопанство в селото се занимават хора предимно до 40 годишна възраст. По думите му благодарение на реколтата, стопаните успяват да осигурят нужните им средства, за да живеят добре и не напускат населеното място, в което на практика няма демографска криза.

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!