Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Наближава крайният срок за подаване на заявления за de minimis за сектор Пчеларство

Наближава крайният срок на приема на заявления за de minimis, сектор Пчеларство. До понеделник, 26 септември, желаещите могат да подават документи. Общия предвиден бюджет е в размер на 4 379 000 лева. 
 
Право на кандидатстване имат физически лица, еднолични търговци, юридически лица и кооперации, регистрирани към 29 февруари 2016 г. като земеделски стопани. Друго условие за кандидатите е, че техните животновъдни обекти не бива да бъдат регистрирани по-късно от 29 февруари 2016 г. 
[news]
 
По схемата подпомагане ще получат пчелари, отглеждащи между 20 и 200 пчелни семейства, като за стопаните с над 200 пчелни семейства помощта ще се предоставя единствено за първите 200 пчелни семейства. 
 
Размерът на подпомагане е на едно пчелно семейство и е в размер на 7 лева.
 
Общият размер на помощта за един земеделски стопанин, както и за едно и също предприятие, не може да надхвърля левовата равностойност на 15 000 евро (29 337.45 лв) за период от три бюджетни години (2014 г. - 2016 г.)

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!