Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Днес е крайният срок, в който пчелари кандидатстват за помощта de minimis

Днес е крайният срок на приема на заявления за de minimis за сектор Пчеларство. Предвиденият бюджет е в размер на 4 379 000 лева, като размерът на подпомагането е 7 лева на едно пчелно семейство. 
[news]
 
Право да кандидатстват имат физически лица, еднолични търговци, юридически лица и кооперации, регистрирани към 29 февруари 2016 г., като земеделски стопани, но също така и техните животновъдни обекти не бива да бъдат регистрирани по-късно от тази дата. 
 
De minimis ще получат пчелари, отглеждащи между 20 и 200 пчелни семейства, като за стопаните с над 200 пчелни семейства помощта ще се предоставя единствено за първите 200.
 
За период от три бюджетни години, общият размер на помощта за един пчелар, както и за едно и също предприятие, не може да надхвърля 15 000 евро. 

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!