Малта ЗА в борбата срещу неоникотиноидите

Представители на Фондация за околна среда и земеделие (ФОСЗ) се срещнаха вчера с членове на Малтийската асоциация на пчеларите. По време на дискусията всички заявиха единодушно загрижеността си за оцеляването на пчелите и дивите опрашители, от които зависи здравето и съществуването на човечеството, съобщиха от фондацията.
 
 
В рамките на срещата представителите на ФОСЗ отправиха апел към правителството на Малта като страна, председателстваща Съвета на ЕС, да подкрепи пълната забрана за използване на неоникотиноиди, както и да направи всичко необходимо за спасяване на пчелите в Европа.
 
 
По време на форума беше изказано недоволство от факта, че на този етап европейските правителства неглижират негативното влияние на вредните пестициди и не предприемат необходимите действия срещу химическите корпорации, произвеждащи неоникотиноидите. Тревога буди и фактът, че въпросните корпорации все още получават подкрепа от някои страни-членки на ЕС (Румъния, Великобритания, Финландия, Литва и България), което позволява дерогацията на вредните химикали.
 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!