Защо Световната банка препоръчва на Украйна поземлена реформа?

Икономическият анализ на Световната банка по отношение на Украйна потвърждава началото на икономически ръст през 2016 г. – с 2,3%. За да се ускори темпото обаче и да се стигне до устойчиво възстановяване, следва да се въведат няколко реформи, съобщава propozitsiya.com, позовавайки се на gazeta.zn.ua.

Особености на бизнеса по шведски

Това сочи изводът на директора на Световната банка, който се занимава с делата на Украйна, Беларус и Молдова, - Сат Кахконен.

Експертът уточнява, че става дума за 4 реформи. Те са решаващи за ускоряването на икономическото възстановяване.

Първата е обвързана с пенсионната реформа. Световната банка е отчела сериозен дисбаланс в системата на Украйна. Това налага пенсионна реформа не само с цел стабилизиране на фискалната система, но и за повишаване на нивото на социална защита на обществото.Почти 70% от пенсионерите в Украйна живеят под линията на бедността.

Втората реформа касае поземлената реформа, казва Кахконен. Тя се изразява в значителни трансформации и притежава потенциала да се превърне в съществен тласък за успешна реализация.

Отмяна на мораториума, подготовка и отваряне на поземления пазар – това ще донесе много инвестиции в държавата, категорична е Сат Кахконен. По думите й тази реформа е способна действително да стимулира развитието.Третата реформа се отнася до здравеопазването. Световната банка определя настоящата система като изключително неефективна. Към днешна дата само 10% от украинците определят лекарската помощ като качествена.

Четвъртата реформа е антикорупционната. Сложността за осъществяването й е очевидна за всички, а най-лошото е, че корупцията отблъсква инвеститорите.

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!