Експерт: Само 3 страни взети заедно могат да нахранят света

В Украйна и ЕС знаят простичката истина, че три европейски страни – Франция, Германия и Украйна, при правилна кооперация, са способни да задоволят потребността от качествена храна в цял свят, това заяви уверено бившият банкер и съветник по селскостопанските науки на Украйна и Франция Жан-Жак Ерве, пише propozitsiya.com, позовавайки се на agropolit.com.

Биологичното земеделие в ЕС: Бизнес с бъдеще

Експертът подчертава, че в този контекст е важно, че Украйна днес насочва вниманието си към биологичната продукция.

Това не е просто нова тенденция, а едно от най-важните конкурентоспособни преимущества на украинските производители, казва Ерве.

Правилно в наши дни се ожесточава законодателството, отнасящо се до производството на биологична продукция, и има стъпки за сближаване на европейските и украинските стандарти за биологично качество, допълва бившият банкер.По думите му за светлото бъдеще на украинските производители може да се съди по търговските квоти и по новите договори за доставки, които се сключват.

Освен това съветникът по селскостопанските въпроси в банка "CréditAgricole" допълва, че винаги е трудно да се направят първите стратегически стъпки. Важно е да се определят обаче базовите моменти.Ако искате в аграрния сектор да има, да кажем, 100 едри предприятия, то трябва да се концентрираме върху тях – това е един вид реформа, казва Ерве.

Ако изберете да стимулирате развитието на десетки хиляди средни и малки производители, тогава става дума за по-комплексни и сложни реформи, допълва той. Експертът е убеден, че замисълът е правилен, но е нужно време, за да се видят положителните резултати.

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!