В Шанхай ще се извиси масивна вертикална ферма

Международната архитектурна компания Сасаки разкри плановете си за построяване на грандиозна вертикална градска ферма, с големина от 100 хектара. Това съобщи електронното издание inhabitat.com.
 
Проектът за огромната земеделска лаборатория ще покрива потребностите от храна на почти 24 милиона души, като същевременно служи като център за иновации, взаимодействие и образование в света на градското земеделие. 
 
 
 
Градски земеделски квартал Сънкяо ще се състои от вертикални ферми, които ще се вписват леко сред множеството кули на града, добавяйки приятна зеленина сред високите силуети в лъскави обвивки от метал и стъкло, формиращи градския пейзаж. Градската ферма ще се формира от няколко отделни сгради като водораслови ферми, оранжерии, плаващи парници и дори библиотеки за семена. Проектът включва и няколко различни метода за отглеждане, включително хидропонно и аквапонно.
 
 
Сънкяо ще се фокусира върху устойчивото селско стопанство като ключов елемент за растежа на градовете. 
 
 
„С проекта подкрепяме една по-устойчива хранителна верига, като повишаваме качеството на живот в града, чрез програма за ресторанти, пазари, кулинарни академии и т.н. Градовете продължават да се разширяват, а ние трябва да продължим да предизвикване дихотомията между градско и селско“, коментират от Сасаки.
 
Предвидени са и информационни обиколки из всички зали. По този начин от компанията смятат, че ще помогнат на хората да отглеждат сами своята храна и да живеят по-здравословно.
 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!