За първи път от 20 години: Сибирска язва в Швейцария

През периода 6-12 май тази година Световната  организация за здраве на животните е получила съобщения за 309 огнища на болни животни. За първи път от 20 години насам в северозападната част на Швейцария е регистриран случай на сибирска язва, съобщава hagrostory.com.

Нови огнища на птичи грип в Япония


Миналата седмица Русия информира за бум на африканска чума по свинете във Владимирска област. Двадесет и четири трупа на диви свине в значителна степен на разлагане бяха открити на територията на горското стопанство, разположено непосредствено до с. Зиновиево. Диагностичните изследвания потвърдиха, че животните са заразени с африканска чума.

На територията на Еквадор по-рано бе регистрирано едно огнище на репродуктивен и респираторен синдром.

13 нови огнища на африканска чума има в Литва.В редица страни са регистрирани случаи на шап. В Израел – 1, в Китай – 2, Тунис – 1. 

Ветеринарните служби на 7 страни са съобщили в Международното епизоотическо бюро за бум на високопатогенен птичи грип. В Бангладеш и България са регистрирани по един случай, във Великобритания – 2, в Германия – 1, в Китай – 6, в Тайван – 4, а в Южна Корея – 273.


 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

0 Коментара

Все още няма коментар!